El Pessebre de l’Espluga es consolida entre el públic del Camp de Tarragona

El Pessebre Vivent de l’Espluga ha fet públiques les dades de procedència dels visitants d’aquesta última edició, prop de 3.000, procedents sobretot de les comarques del Camp de Tarragona. Destaca el fet que la meitat dels visitants van venir de fora de l’Espluga de Francolí, tot i el públic del mateix municipi s’ha consolidat en aquesta ocasió, arribant els 1.454 espluguins, una de les xifres rècord d’entre els principals grans esdeveniments que es fan a la població. Aquesta xifra representa el 54% dels 2.907 visitants comptabilitzats (un 7% més que el 2015). Entre els espluguins, la meitat van fer la compra anticipada: 2 de cada 10 van comprar l’entrada per internet, 3 de cada 10 a l’Oficina de Turisme. 4 de cada 10 van comprar l’entrada a taquilla i la resta van entrar amb alguna les invitacions per col·laboradors externs.

El Camp de Tarragona, procedència en potència

Com ja va passar en l’edició del 2015, els visitants procedents de les comarques del Camp de Tarragona són el potencial més important, ja que –sumant els de l’Espluga i la resta de la Conca-, han suposat en aquest cas el 85% dels visitants del Pessebre Vivent (un 5% més que el 2015). De fet, els visitants procedents de la resta de pobles de la comarca han suposat el 15% dels visitants, la majoria procedents de Montblanc. De la resta del Camp de Tarragona (el 16% del total), la majoria venien de les ciutats de Tarragona, Reus i Valls, també municipis com Alcover o Vila-seca, el Pla de Santa Maria o el Vendrell, el Pont d’Armentera i el Pla de Penedès.

Per contra, tot i haver augmentat la campanya publicitària a la plana de Lleida, els visitants procedents de comarques com el Segrià, les Garrigues o l’Urgell només representen el 7% del total, quantitat similar als visitants de les comarques de Barcelona, sobretot de la capital catalana i ciutats com Terrassa. En menor grau van venir visitants de les Terres de l’Ebre o del Pirineu i de les comarques de Girona. Un 1% dels visitants procedien de fora de Catalunya.

Aquest any el Pessebre Vivent de l’Espluga es va representar el 23, 24 i 26 de desembre, consolidant la xifra assolida en l’edició del 2015, de gairebé 3.000 visitants. La meitat de les persones van visitar el Pessebre el dia de Sant Esteve, l’únic en què es van produir algunes aglomeracions per l’excés de visitants que van comprar l’entrada a última hora. Per les representacions del 23 i 24 de desembre, les noves propostes per descongestionar la cua van funcionar, com la venda anticipada per internet amb horari tancat d’accés, o l’ampliació del recinte d’entrada amb un petit mercadet que es va organitzar els dos primers dies amb la participació d’alguns comerciants locals. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: