Actuació conjunta del Pessebre Vivent de l’Espluga i el Camp de Treball per reutilitzar canyes del riu

El Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí va participar aquest dissabte a les activitats del Camp de Treball de l’Espluga, que compta aquests dies amb la participació de 23 noies i noies d’arreu de Catalunya i que té l’objectiu d’eliminar les espècies invasores vegetals i animals de l’entorn fluvial del Francolí. Dins el programa d’activitats que l’Ajuntament de l’Espluga ha previst perquè els joves descobreixin el municipi i la seva vida social, l’Associació del Pessebre Vivent va programar una jornada de treball per reaprofitar les canyes americanes extretes del riu.

Els joves del Camp de Treball, amb els responsables del Pessebre Vivent. (Foto: Xavier Lozano)

Aquest tipus de vegetació invasora que creix als voltants del Francolí o el Milans és una de les matèries primeres bàsiques pel muntatge de decorats i atrezzo del Pessebre Vivent. Coincidint amb la neteja que els joves del Camp de Treball han fet des del 9 de juliol a l’entorn fluvial espluguí, aquest dissabte l’equip tècnic del Pessebre va ensenyar els nois i a noies a construir plafons de canya que després s’utilitzaran en les representacions del Nadal del 2019.

Un dels tallers sobre l’ús de les canyes al Pessebre Vivent. (Foto: Xavier Lozano)

Durant la jornada es va parlar de la importància d’utilitzar material recuperable i reciclat també en els esdeveniments culturals, i la possibilitat que obra la neteja dels entorns fluvials perquè es puguin aprofitar les espècies invasores com a decorat al Pessebre Vivent. Els joves també van tenir l’oportunitat de visitar part del recorregut on cada dos Nadals es representa la vida dels jueus de fa 2 mil·lennis i el naixement de Jesús.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: