Reunió del Pessebre i l’Ajuntament de l’Espluga amb els veïns del Capuig i el Castell

L’Ajuntament de l’Espluga i l’Associació del Pessebre Vivent han convocat els veïns del Capuig i el Castell, per primera vegada, a una reunió informativa sobre la logística de l’esdeveniment que transforma els dos barris durant el mes de desembre i que hi porta prop de 3.000 visitants. L’entitat organitzadora ha treballat des de l’estiu de forma coordinada amb les regidories de Cultura, Serveis Municipals i Turisme per millorar el dispositiu de muntatge i desmuntatge, de mobilitat i d’accessos, per garantir la bona convivència amb la vida diària dels nuclis històrics de l’Espluga.

Xavier Lozano i Xavier Rosell, expliquen les afectacions als carrers

Aquest dimarts, els regidors Enric Mercadé i Xavier Rosell, i el coordinador del Pessebre, Xavier Lozano, van donar totes les explicacions i van recollir les propostes del veïnat en una trobada convocada a la Sala Polivalent de l’Antic Hospital.

15 carrers afectats

El recorregut del Pessebre Vivent i els seus accessos afecta una quinzena de carrers del centre, el Capuig i el Castell, en un tram de 500 metres de representació, on s’habiliten una quarantena d’escenes. Aquest any, l’organització ha fet importants canvis al recorregut per tal d’afectar menys les zones de pas dels veïns al carrer dels Penitents, Ametllers i Abadia, mantenint, com el 2017, el pas obert a la plaça del Castell i el pas provisional al carrer del castell.

Muntatge als carrers i restriccions d’aparcament

Aquesta setmana ha començat el muntatge exterior del Pessebre Vivent, un cop enllestides la majoria d’escenes interiors, on es treballa des de l’agost. Per això, aquests dies ja es començaran a restringir algunes places d’aparcament, sempre garantint al màxim el pas dels veïns i les mínimes molèsties.

En vermell, carrers afectats pels accessos i serveis; en groc, afectats pel recorregut.

DATES D’INTERÈS:

5-8 de desembre:

Muntatge anunciació als pastors (pl. Penitents), hort i tancats C/ Castell, tancament balma C/ Ametllers. Primers elements fixats en caneleres i senyals per tapar.

A partir del 9 de desembre:

Tancament carreró de l’Abadia (església Vella) amb pas permès al veïns immediats.

A partir del 16 de desembre:

Cobertura de portes amb cortines i tendals. Muntatge de l’escena del carreró de Penitents.

RESTRICCIONS D’APARCAMENT

6-9 de desembre:

Placeta Penitents, per l’anunciació als Pastors. Després, es pot seguir aparcant fins uns dies abans. C/ Castell, per l’hort i l’estable (especialment a partir del 10 de desembre.

Menys restriccions al C/ Abadia i Penitents (excepte carreró)

Nou sistema de distribució del recorregut per interiors. Nou muntatge del naixement per no entorpir la vida dels veïns. Els carrers menys transitats o peatonals, si que s’afectaran totalment: Ponç Hug de Cervera, tram Ametllers de dalt, carreró Abadia…

Accés obert sempre i aparcament mantingut a la plaça del Castell. Col·locació del grup electrògen. Pas intermitent al carrer del Castell.

Als carrers d’accés i cua, es col·locaran tanques i es prohibirà l’aparcament (Sant Miquel i Parres) els 4 dies de representacions. 

DESMUNTATGE

29 de desembre al vespre:

Reobertura de carrers just després de la representació. Recollida a l’engròs de la majoria d’elements exteriors, cortines i tendals.

30 de desembre

Neteja de carrers amb la Brigada Municipal i retirada de tots els elements fungibles. Inici del desmuntatge de les grans estructures i tancats

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: