Comença el muntatge del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí d’aquest 2019

L’equip del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí ha iniciat aquest cap de setmana el muntatge de les noves escenes de la representació biennal, que enguany es durà a terme entre el 26 i el 29 de desembre. L’Associació del Pessebre Vivent ha tancat nous acords per a la cessió d’espais interiors i exteriors que permetran millorar part del recorregut pel nucli històric de l’Espluga.

Preparació d’una nova escena al celler, al carrer dels Penitents. (Foto: Xavier Lozano)

Des d’ara i fins al desembre, l’equip de muntatge treballarà setmanalment en l’habilitació dels diversos trams del recorregut, per on el visitant es perdrà enmig de la quarantena d’escenes diferents que formen part del relat del Pessebre per on cada any de representació passen 3.000 visitants. 

L’espai on s’habilitarà una nova escena interior, al carrer dels Penitents (Foto: Xavier Lozano)

Recollida de material històric

Des de l’última representació el 2017, l’equip del Pessebre Vivent ha treballat per consolidar el projecte, que enguany compleix 10 anys des de la seva recuperació a la població amb les noves representacions al centre històric medieval -a diferència de la Cova de la Font Major, on s’havia representat inicialment.

En l’últim any, diverses famílies espluguines i foranies han cedit a l’organització estris antics i tot tipus d’elements que serviran per a la recreació de les escenes històriques, situades a l’interior de cases i corrals i en carrers propis de les primeres Espluga Jussana i Espluga Sobirana, els dos nuclis de població medieval dels segles XII i XIII.

Precisament ara fa un any que l’Associació del Pessebre Vivent va obrir la seva primera seu social al nucli del Capuig, prop d’on es representa el Pessebre Vivent, en un edifici de titularitat municipal situat al carrer del Mig.

L’entitat i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, corresponsables de l’esdeveniment, van iniciar al juliol les reunions i trobades organitzatives per acordar els aspectes que impliquen ús d’espais públics, logística i mobilitat, a més d’actuacions urbanes com l’enderroc previst al carrer Abadia i que afectava a una de les escenes importants del Pessebre. L’obra finalment s’ha pogut aturar temporalment fins després de la representació d’aquest any.  

L’Associació del Pessebre Vivent també treballarà aquest any directament amb les regidores de Cultura i de Turisme per tot el que implica l’impacte socioeconòmic i cultural al municipi, i l’acollida de visitants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: