Servei preventiu de l’ADF de l’Espluga al Pessebre Vivent

L’Agrupació de Defensa Forestal de l’Espluga de Francolí s’ha bolcat un any més al Pessebre de l’Espluga per oferir el seu servei de voluntariat en les tasques de prevenció de riscos al recorregut visitable, especialment pel control de focs reals habilitats en diferents trams. Per fer-ho possible, diferents ADF del territori -Clot del Bou i ADF de Tarrés- han cedit material a l’agrupació espluguina, que va perdre tot el seu magatzem i vehicles per la riuada del 22 d’octubre.

Actuació en un incendi al Pessebre

El diumenge 29 de desembre de 2019 a les 7 del matí, els veïns del carrer Penitents de l’Espluga van avisar als serveis d’emergències d’un incendi en una de les escenes del Pessebre Vivent, concretament al campament roma, on cremava una pila de palla i fusta de palet que formava part de l’estable del cavall.

Van intervenir a l’extinció de l’incendi els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra, els vigilants municipals i els voluntaris de l’ADF de l’Espluga, qui la nit anterior havien revisat i apagat les fogueres de foc real situades al recorregut del Pessebre.

Segons els registres del Servei Meteorològic de Catalunya, a aquella hora es registrava una temperatura de -1º a l’Espluga de Francolí. El Pessebre de l’Espluga vol agrair als veïns i als serveis d’emergències la seva ràpida actuació, i a l’ADF de l’Espluga, la seva col·laboració en el restabliment posterior de la zona, l’extinció i neteja definitiva del lloc cremat.

Imatge de la zona afectada per l’incendi del 29 de desembre de 2019. (Foto: Xavier Lozano)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: