L’Ajuntament de l’Espluga aprova la cessió del local pel Pessebre Vivent

El Ple Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga ha aprovat aquest dimecres 8 d’abril, per unanimitat i de forma definitiva, la cessió a precari del local del carrer del Mig, 4, baixos de l’Espluga de Francolí, al barri del Capuig, a l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga, perquè s’utilitzi com a seu social de l’entitat. L’equipament, inaugurat l’1 de juliol de 2018, ha superat amb èxit tots els tràmits iniciats per l’anterior equip de govern i finalitzats, gairebé dos anys després, per l’actual ajuntament.

El Ple Municipal telemàtic celebrat aquest 8 d’abril de 2020, on es va aprovar la cessió. (Foto: @AjtlEspluga)

La cessió del local a l’Associació del Pessebre Vivent va rebre els vots a favor dels 7 regidors de Som Espluga, dels 3 regidors de Junts per l’Espluga i del regidor de Nova Espluga, assolint per tant la unanimitat del Ple Municipal -el primer celebrat de forma telemàtica a causa de la crisi sanitària de la COVID-19. Així va ser també en l’aprovació inicial del 30 de gener de 2020, a partir de la qual es va sotmetre a exposició pública durant 15 dies hàbils sense rebre cap al·legació.

ACCEDEIX A LA PUBLICACIÓ AL BOPT

En concret el tràmit es fa pel mecanisme de contractació directa sense concurs de la cessió en precari, de l’immoble del carrer del Mig, número 4 baixos, a l’entitat durant un termini de cinc anys, prorrogables, per a destinar-lo a l’arxiu i gestió de l’Associació.

La inauguració de la seu social del Pessebre Vivent de l’Espluga, l’1 de juliol de 2018, amb el llavors regidor de Cultura, Jordi Torre, i el llavors president de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, Jordi Filella. (Foto: Arxiu)

L’acord per la cessió d’aquest espai -recuperat per la Llei de Barris a la zona de l’antic Call Jueu de l’Espluga Sobirana- es va tancar el Nadal de l’any 2017, després de l’èxit de la representació del Pessebre Vivent d’aquell any, en què es van arribar als 3.000 visitants. L’acord entre el llavors alcalde David Rovira, el regidor de Cultura Jordi Torre i el president Xavier Lozano va suposar la cessió d’aquest equipament per poder adaptar-lo com a espai de reunions, punt de trobada de tots els socis i manteniment del Pessebre Vivent. El nou alcalde Josep M. Vidal i el regidor de Cultura, Enric Mercadé van revalidar l’acord i continuar amb la seva tramitació

Una reunió de la Junta Directiva del Pessebre Vivent, l’hivern de 2019, al nou local (Foto: Xavier Lozano)

L’espai inclou una zona de reunió, un espai d’arxiu, la zona de vestuari i atrezzo, un lavabo i una zona de servei. Des de la cessió provisional fins la definitiva l’entitat l’ha arranjat i adaptat amb l’ajuda del mateix Ajuntament.

L’accés de visitants al Pessebre Vivent, just davant de la seu social de l’entitat, al carrer del Mig, el Nadal del 2019 (Foto: Xavier Lozano)

RECORDA L’ACTE INAUGURAL DE LA SEU SOCIAL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: