Repartiment dels pins dels Pessebres Vivents un any després de la Riuada

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya ha repartit tants pins com pessebres federats als membres del Pessebre de l’Espluga perquè els plantin en record de l’aiguat del 22 d’octubre de fa un any

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya i l‘Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga han repartit aquest divendres 48 pins pinyoners -un en representació de cada Pessebre Vivent català federat- entregats el 8 de marc, just abans de la pandèmia, a l’assemblea general de la Federació a Peraladaen solidaritat amb els afectats i en homenatge al voluntariat i al poble de l’Espluga per la Riuada del Francolí del 22 d’octubre de 2019. Va ser llavors quan la representant del Pessebre de l’Espluga a la Federació de Pessebres Vivents i tresorera de la mateixa, Núria Giné, va rebre personalment els arbrets.

Núria Giné, el 8 de març a Peralada, rebent els pins de record. (Foto: Federació de Pessebres Vivents)

Durant aquests mesos diverses famílies voluntàries han tingut cura dels arbrets. Finalment, just un any després de la Riuada, els pins s’han pogut repartir -de forma esglaonada i amb totes les mesures de seguretat- entre els associats espluguins perquè els plantin en diferents punts de l’Espluga –en terrenys particulars i llunyans al riu- com a memorial dels fets, acompanyats d’una targeta commemorativa de record que inclou, cada una, el nom d’un pessebre i poble diferent. El lliurament s’ha fet al carrer Abadia, a l’exterior de l’escena del Pessebre Vivent on es representen els oficis del boter i el ferrer.

Un grup de persones esperant al lliurament del seu pi per plantar. (Foto: Xavier Lozano)

L’última edició del Pessebre Vivent, en què es complien 10 anys de la recuperació, va representar-se just després de la Riuada i va destinar part dels beneficis als damnificats. 

Cada pi porta el nom d’un poble on es representa un pessebre vivent federat. (Foto: Xavier Lozano)
Cada ú s’ha pogut emportar el seu pi commemoratiu per plantar-ho en un lloc de l’Espluga. (Foto: Xavier Lozano)

Els pins plantats serviran també de record de l’inici simbòlic d’una temporada sense pràcticament representacions de Pessebres Vivents a tot el territori català a causa de la pandèmia de la COVID-19, tampoc a l’Espluga, on es representa de forma biennal i no es correspondria amb l’any en curs.

Un grup de sòcies del Pessebre Vivent amb el seu pi, en un dels carrers on es representen les escenes. (Foto: Xavier Lozano)
L’etiqueta commemorativa que s’ha col·locat a cada arbre. (Foto: Xavier Lozano)

Enllaços de la notícia als mitjans de comunicació:

Notícia a l’Espluga FM Ràdio

Notícia a La República Checa

Notícia al Diari de Tarragona

Notícia a Tac12 TV

Notícia al web de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya

One thought on “Repartiment dels pins dels Pessebres Vivents un any després de la Riuada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: