Els pins de record de la riuada plantats, foto a foto

Els associats i associades al Pessebre Vivent de l’Espluga planten aquesta setmana del 22 d’octubre un dels 48 pins lliurats pels 48 pessebres de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya el 8 de març en record i homenatge als fets de just ara fa un any, la Riuada del Francolí. És un memorial per les vides truncades, pel paisatge i per tots els somnis i projectes perduts i per tot el que s’ha pogut recomençar. Cada pi s’ha plantat en punt diferent del municipi, en espais particulars i allunyats del riu, seguint així les indicacions de les autoritats forestals. El de la fotografia que encapçala aquesta publicació, per exemple, representa el poble de Sant Martí Vell i ha estat plantat per Carme Permiquel a la seva finca de la carretera de Senan.

Josep M. Laffite ha plantat el pi que representa el Pessebre de Calonge prop del monestir de Poblet
La Carme Cañissà vol veure créixer el pi del Pessebre Vivent de Món Sant Benet a la terrassa del carrer d’en Canós, just davant del Museu de la Vida Rural.
La família Palau-Ramos ha plantat el pi de Linyola a prop del Mas del Frare, a l’Espluga, i n’han volgut deixar testimoni en una pedra.
La Rosa Gené i el Joan Garcia han plantat el seu pi, corresponent al Pessebre de la Pobla de Lillet, a la Palònia, a la partida de la Bassa.
El pi del Pessebre Vivent de Cànoves ja ha estat plantat per la Montse Roca al camí de Poblet.
El Tomàs i família han plantat el pi del Pessebre Vivent de Navata a la partida Polsater de l’Espluga.
Aquest pi, del Pessebre Vivent de Jesús, creixerà regat gota a gota a la Casa Pairal Espasa, allotjament rural de l’Espluga, situat molt a prop de la zona zero de la Riuada del 22 d’octubre de 2019.
El pi de Peramola plantat per Jaume Vendrell al Coll de les Obagues
El pi de Sant Guim de la Plana plantat a la partida dels Argelics, a l’Espluga per la Marta Cera, participant als dos Pessebres Vivent.

Plantada del pi de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga al parc del Freginal, el 27 de juny de 2021 (Foto: Xavier Lozano)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: