La història del Pessebre de l’Espluga, al volum 3 de la Història de la Conca

Foto de Portada: Pessebre de la Cova de la Font Major, 1971, (Fot. J. Coll Vilà, Col. postals de l’ACCB).

El tercer volum (pàgina 41-42) de la Història de la Conca de Barberà (Fuguet, J. i Plaza, C., 2020), presentat ara el 25 de setembre al Monestir de Poblet inclou un article d’una pàgina dedicat a la història del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí, des de les seves primeres passes a l’entorn del Casal, l’etapa de la Cova la Font Major fins la seva recuperació el 2009 al nucli històric i medieval de l’Espluga. El llibre, editat per la Universitat Rovira i Virgili, es pot trobar a les llibreries de la comarca però també es pot consultar de forma lliure i gratuïta a la plataforma de llibres de la URV. A banda del Pessebre de l’Espluga també hi apareixen referències a la història de les representacions dels Pastorets o als origens i recuperació dels Armats de l’Espluga, entre d’altres.

CONSULTA EL LLIBRE

L’article està escrit pel periodista Xavier Lozano, coordinador del Pessebre de l’Espluga des de l’any 2009.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: