Trobada virtual de Pessebres Vivents de Catalunya en un any complex

Aquest diumenge s’ha celebrat de forma virtual la V Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya, que el 2018 va acollir el Monestir de Poblet. El Pessebre de l’Espluga hi ha estat representat pel president Xavier Lozano i per la secretària Núria Giné, tresorera de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya. A l’acte hi ha participat la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat, M. Àngels Blasco, que ha fet una crida a les agrupacions d’arreu del país a incentivar la reactivació social i cultural mantenint tota la seguretat sanitària.

Les entitats organitzadores de Pessebres Vivents li han transmès la seva preocupació per la incertesa que suposa preparar esdeveniments que probablement no es poden fer. La majoria d’agrupacions ja han optat enguany per no fer representacions.

La Junta de la Federació, que va renovar-se al març -just abans de la pandèmia, ha donat detalls de les accions dutes a terme per afrontar la situació i de les que es faran properament. La tresorera de la Federació, l’espluguina Núria Giné, ha donat els detalls de les gestions econòmiques comunes i la tramitació de subvencions.

L’espluguina Núria Giné intervenint a la V Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya com a tresorera de la Federació.

Durant els últims mesos la Federació ha treballat intensament per conèixer la realitat dels 48 Pessebres Vivents federats, dels quals 4 esperen encara fer les representacions: Torres de Fals, Vila-sacra, Maçanet de la Selva i Sant Feliu de Llobregat. La resta han acordat suspendre l’edició d’enguany per la situació de pandèmia. A l’Espluga de Francolí, com que el Pessebre Vivent és biennal, no estava prevista cap representació per aquest any ja que l’última celebració va fer-se el 2019.

Presentació d’un vídeo promocional i del canal Pessebres Vivents TV

Una de les novetats presentades a la V Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya ha estat el nou vídeo promocional que es compartirà a les xarxes socials, amb dues versions de diferent durada, amb l’objectiu de visibilitzar el mig centenar de Pessebres Vivent federats, la majoria dels quals restaran inactius aquest Nadal. El vídeo està acompanyat d’una cançó original versionada en català inspirada en l’esperit pessebrista.

A banda, també s’ha anunciat la reconversió del canal de youtube de la Federació en ‘Pessebres Vivents TV’ a través del qual aquest Nadal s’aniran difonent els vídeos de les últimes representacions d’arreu del país, i on ja es pot trobar el reportatge audiovisual del Pessebre de l’Espluga del 2019, un vídeo interpretatiu de les escenes i de l’entorn històric en el qual s’inspira.

En finalitzar, la majoria de Pessebres Vivents han explicat la seva situació i les accions simbòliques que es faran per recordar les representacions. Des de l’Espluga, el president ha agrait a la Federació de Pessebres Vivents el lliurament dels 48 pins en record de la Riuada del 22 d’octubre del 2019.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: