Vídeo interpretatiu del Pessebre Vivent de l’Espluga

Un any després de l’inici de les representacions més multitudinàries de l’actual etapa del Pessebre Vivent de l’Espluga, aquest 26 de desembre, dia de Sant Esteve presentem a tota la població el vídeo interpretatiu de 25 minuts de les escenes de l’última representació en ordre de visita i amb informació extra sobre el context local, històric, religiós i cultural, amb imatges de Gerard Bosch. Aquesta producció audiovisual es va presentar als socis del Pessebre Vivent durant el dinar i assemblea general del 2020, el passat 2 de febrer, just abans de la pandèmia.

Un Pessebre biennal, recreat amb rigor històric

L’actual representació del Pessebre Vivent de l’Espluga ha aconseguit en els últims anys aprofundir en una representació basada en el rigor històric i bíblic, buscant el detall de la recreació dels escenaris, el vestuari, i el simbolisme de totes les escenes. Des de l’etapa iniciada el 2009 a la rectoria, la representació del Pessebre Vivent ha anat creixent a l’interior de cases i carrerons de l’antiga vila medieval de l’Espluga, descobrint espais insòlits i abandonats dels dos nuclis originaris, l’Espluga Jussana i la Sobirana. Aquest entorn, i també el de la balma del carrer Ametllers, s’ha aprofitat per recrear la vida dels antics jueus -que tenien dos Calls a l’Espluga medieval-. El vídeo interpretatiu situa les escenes en el seu entorn històric real, en l’entorn bíblic recreat i en el context cultural i religiós dels jueus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: