El Pessebre de l’Espluga, present a la VI Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya

El Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí ha participat per quarta vegada consecutiva a la Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya que ha celebrat aquest diumenge 7 de març de 2021 la seva 6a edició de forma virtual, com ja va passar amb la cinquena edició, l’any passat, a causa de la pandèmia. En representació de l’Espluga hi han participat la secretària de l’entitat i tresorera de la Federació, Núria Giné; el president de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga, Xavier Lozano, i alguns dels socis de l’entitat. La trobada es feia per fer balanç de les últimes festes de Nadal, marcades per la suspensió de la majoria de representacions i l’organització d’activitats paralel·les, la majoria virtuals.

Balanç dels vídeos i del canal Pessebres Vivents TV

A la trobada, la presidenta de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, M. Àngels Serentill, ha fet bon balanç de la creació del canal de youtube Pessebres Vivents TV, on aquest passat Nadal es van penjar els vídeos de la majoria de pessebres catalans, sumant un total de 2.213 visualtizacions, sent el vídeo del Pessebre Vivent de Manresa el més vist, amb 260 reproduccions. El Pessebre de l’Espluga va ser vist per 38 persones a través d’aquest canal, mentre que el vídeo intepretatiu penjat al canal propi del Pessebre de l’Espluga ha fregat el mig miler de reproduccions.

A l’acte virtual s’ha volgut recordar els membres de diferents pessebres vivents que han mort aquest any per la COVID-19 i fet que ha deixat moltes agrupacions consternades. Els representants de les diferents entitats organitzadores de pessebres vivents a Catalunya han valorat l’última temporada nadalenca, més atípica que mai. En alguns casos es va optar per muntar escenes amb figures estàtiques com maniquís o fotografies de gran tamany. En qualsevol cas, la majoria de pessebres van optar per vídeos i enregistraments virtuals o per grups bombolla. Destaca el cas de Maçanet de la Selva on sí que es va fer la representació, però amb alguns canvis com limitar els passis a 70 visitants (per grups familiars).

Tres anys de la trobada a Poblet

El 2018 la IV Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya va celebrar-se de forma presencial al Monestir de Poblet, on es van congregar una quinzena de pessebres després d’una primera edició de la trobada a Corró d’Avall i les dues següents al Monestir de Montserrat. En aquella ocasió, a més de fer balanç, es va aprofitar per fer formació en xarxes socials i protecció dades. Hi van participar una cinquantena de persones. A la tarda els assistents van visitar el monestir.

Imatge de la IV Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya, el 16 de setembre de 2018. (Foto: Xavier Lozano)

La propera ocasió en què es trobaran els diferents pessebres vivents serà a l’assemblea general de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya que s’hauria de celebrar a Brunyola (La Selva) el 13 de juny, on se celebren 40 anys del seu pessebre. L’entitat amfitriona havia previst diferents activitats d’acollida al municipi. De moment però, no està clar si es podrà celebrar de forma presencial. L’última assemblea es va celebrar el 8 de març de 2020 a Peralada, una setmana abans de l’estat d’alarma que va decretar el confinament domiciliari per la pandèmia de la COVID-19.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: