L’Espluga representarà els Pastorets aquest 2021 i el Pessebre Vivent el 2022, a causa de la pandèmia

Les entitats organitzadores dels dos grans espectacles nadalencs hem acordat fer córrer el calendari biennal després de la suspensió de l’espectacle teatral l’any passat

L’Espluga de Francolí tindrà representació dels Pastorets el proper Nadal, després de la suspensió de la representació biennal prevista el 2020 a causa de la situació sanitària greu provocada per la COVID-19. L’espectacle, que només es representa cada dos anys —fins ara en anys parells, passarà a representar-se ara els anys imparells. Això serà després que l’Assemblea General de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga validés aquest diumenge l’acord amb el grup Tratea Teatre del Casal per ajornar al 2022 la representació nadalenca als carrers de l’Espluga medieval, prevista per enguany.

Celebració de l’Assemblea General Ordinària del Pessebre Vivent de l’Espluga, el 27 de juny de 2021 al Teatre del Casal. (Foto: Magda Buldó)

Malgrat l’evolució positiva de la pandèmia i de la campanya de vacunació, les entitats organitzadores han vist més viable preveure pel proper Nadal la representació al Teatre del Casal, amb control d’aforament i el públic assegut i deixar per l’any vinent la representació del Pessebre Vivent, on l’últim cop, el 2019, van acumular-se fins a 5.000 visitants en 4 dies, generant importants aglomeracions, impensables actualment.

Uns nous Pastorets per una nova era

Pel Nadal del 2020 s’havia previst la major renovació generacional de l’elenc d’actors i actrius dels Pastorets de l’Espluga després de 20 anys. El grup Tratea Teatre ja havia començat a fer la selecció del nou equip i els primers assajos, però l’empitjorament de la pandèmia, la tardor passada, va obligar a anul·lar l’operació. Amb el nou any i la millora de les dades sanitàries, s’han pogut reprendre els assajos amb la nova directora artística, Ester Majós.

Tant els Pastorets de l’Espluga com la Junta Directiva del Pessebre Vivent han valorat aquesta situació i també les dificultats per poder tirar endavant un esdeveniment tan multitudinari com el Pessebre Vivent en plena pandèmia, acordant que l’ajornament afecti els dos espectacles per igual de forma solidària. D’aquesta manera 3 anys separaran una edició de l’altra, en ambdós casos.

Assaig del nou equip dels Pastorets de l’Espluga, a la sala Folch i Torres del Casalet (Foto: Xavier Lozano)

El record d’un Pessebre de rècord

El Pessebre Vivent de l’Espluga segueix treballant amb l’expectativa de poder tornar als carrers del Capuig i el Castell i per això no ha deixat d’avançar en diferents projectes de conservació dels espais escènics, de recuperació de patrimoni i de muntatge i logística. L’última representació, feta just abans de la pandèmia i just després de la riuada del Francolí, el Nadal de 2019, va superar totes les expectatives arribant a la xifra rècord de 5.000 visitants, només superada per la temporada 1969-1970 a la Cova de la Font Major amb 5.202 visitants. Això va encoratjar l’equip organitzador a seguir apostant per aquest projecte cultural i turístic, malgrat la pandèmia, fet pel qual no s’ha deixat de treballar de forma continuada per fer realitat noves escenes, mantenir actiu part de l’equip i en bon estat tots els espais cedits. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: