Es reincorporen al manteniment del Pessebre de l’Espluga quatre joves acollits a la Conca

Un cop acabat el curs escolar, aquest dimarts 29 de juny, la Fundació Diagrama i el Pessebre de l’Espluga han reactivat l’acord iniciat el 2019 mitjançant conveni pel qual els joves migrants sense referents familiars acollits a Barberà de la Conca podrien implicar-se en tasques voluntàries de manteniment i muntatge. En total, quatre nois —alguns dels quals ja van participar al Pessebre Vivent del 2019, s’han sumat als tallers de fusteria i obra que desenvolupen diferents voluntaris de l’entitat organitzadora. D’aquesta manera es podrà continuar amb la tasca iniciada aquest curs escolar per quatre alumnes del programa Implica’t de l’Institut Joan Amigó i Callau.

El 2019, dos joves acollits a la Conca van fer de figurants al campament dels savis d’Orient (Foto: Gerard Bosch)

Millores a Cal Forès i neteja a l’Hort de les Quitèries

Després de la restauració d’un carro de pagès molt malmès i de diferents millores i tasques de manteniment a les escenes de Cal Sanjoan, fetes amb el projecte #Anemperfeina de l’Institut Joan Amigó, ara els joves de la Fundació Diagrama es dedicaran a diferents tasques de manteniment i millora de les escenes de Cal Forès, on es recrea l’Hostal de Betlem, recuperant alguns murs de pedra original de l’immoble.

Dos dels joves, envellint una paret de la casa de Cal Forès, per l’escena de Hostal. (Foto: Joan Giné)
La millora d’una de les estances de Cal Forès on s’està ampliant l’escena de l’Hostal (Foto: Joan Giné)

El grup de voluntaris també ha iniciat tasques de neteja de l’antic Hort de les Quitèries, situat entre els carrers de la Santíssima Trinitat i Ponç Hug de Cervera, on s’habilitaran dues noves escenes de pastors i menestrals en el context bíblic de Natzaret, entre els murs de l’antiga vila medieval de l’Espluga Jussana.

L’antic hort de les Quitèries, un dels nous espais on s’ha començat a treballar recentment. (Foto: Xavier Lozano)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: