El Pessebre de l’Espluga, al comiat i acte d’agraïment a Mn. Marcus Vinicius per la seva dedicació a la vila

L’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga va sumar-se aquest divendres 1 d’octubre de 2021 a l’acte de comiat que l’Ajuntament de l’Espluga i la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel van dedicar a Mn. Marcus Vinicius Teixeira Araujo, en agraïment per la seva dedicació activa, propera, oberta i generosa al municipi. Mn. Marcus ha estat destinat per l’Arquebisbat de Tarragona a les parròquies de Sant Joan, Santa Clara i Sant Pere de la ciutat de Tarragona després de quatre anys a les parròquies de l’Espluga, Vimbodí i Vallclara. El rector ha destacat per la seva peculiar implicació amb el teixit cultural i associatiu de la vila, en especial per la seva participació com a figurant del Pessebre de l’Espluga i com a actor dels Pastorets de l’Espluga interpretant el paper de sant Josep els anys 2017, 2018 i 2019.

Mn. Marcus Vinicius interpretant a sant Josep al Pessebre Vivent de 2017 (Foto: Gerard Bosch)
El rector de la Parròquia de sant Miquel Arcàngel de l’Espluga fent de sant Josep als Pastorets de l’Espluga, el 2018 (Foto: Gerard Bosch)

En agraïment per la seva implicació i acompanyament al Pessebre Vivent de l’Espluga, l’entitat ha volgut obsequiar-lo amb una fotografia de Gerard Bosch impresa en llenç de l’escena del naixement a la qual va participar com a sant Josep l’any 2017. També va fer-ho en altres escenes com la fusteria de Josep (2017) o la visita dels savis d’Orient (2019). Des dels Pastorets de l’Espluga també se’l va obsequiar amb un recull de fotografies de l’espectacle.

Obsequis de l’Ajuntament de l’Espluga, la Parròquia i diferents entitats en agraïment a Mn. Marcus (Foto: Xavier Lozano)

Un vídeo commemoratiu

L’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga també ha col·laborat en l’edició del vídeo-resum que l’organització de l’acte va impulsar per tal de recollir l’activitat social i pastoral de Mn. Marcus Vinicius durant aquest quatre anys a l’Espluga. El recull audiovisual inclou cançons brasileres i catalanes, fotografies, vídeos i enregistraments de la ràdio i la televisió locals, i ha comptat amb la col·laboració de l’Espluga FM Ràdio i l’Espluga Audiovisual.

Discurs d’agraïment

Intervenció del president de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga, Xavier Lozano (Foto: Eva Bonet)

El president de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga, Xavier Lozano, va ser l’encarregat de transmetre, durant l’acte l’agraïment del teixit social i cultural de la vila. També van intervenir Maria Montserrat, com a portaveu del Consell Parroquial de la vila; M. Rosa Vilaplana, resident de la Residència Jaume I i Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga. A l’acte també va assistir-hi l’abat de Poblet, Octavi Vilà, a més dels presidents i representants de les entitats de la vila. Els gegantons neolítics i els gegants de la Santíssima Trinitat, acompanyats dels Grallers de l’Espluga, van oferir un ball en honor al rector.

Intervenció de Marcus Vinicius Teixeira a l’acte d’agraï

En la intervenció del president del Pessebre Vivent, Xavier Lozano va assegurar que “pel teixit social i cultural de l’Espluga” aquest divendres “és un dia trist”, però “també volem que avui sigui un dia feliç, un dia en què el que ja és el teu poble, l’Espluga de Francolí, vol abraçar-te en comunitat, amb sentiment de grup, per acompanyar-te en aquest nou destí a la ciutat de Tarragona”. Lozano va definir “un mossèn a qui podem tutejar, amb qui podem conviure en mil contextos de vida i festa, i amb qui podem parlar de tot”. De la seva implicació, va destacar el seu pas pels Pastorets i pel Pessebre Vivent com “una de les imatges i records més curiosos i que mai oblidarem”. Des que es va conèixer el trasllat del rector, va assegura el president “tan les entitats més vinculades a la Parròquia com les més distanciades hem compartit aquest lament” i també la resta d’espluguins que “per circumstàncies de la vida s’han hagut d’apropar a l’església, han descobert una persona propera, humana i accessible en tot moment”.

One thought on “El Pessebre de l’Espluga, al comiat i acte d’agraïment a Mn. Marcus Vinicius per la seva dedicació a la vila

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: