La versió infantil del Pessebre de l’Espluga torna a rebre els Reis d’Orient

Melcior, Gaspar i Baltasar han tornat a desfilar pels carrers de l’Espluga de Francolí aquest 5 de gener després que l’any passat només poguéssin rebre els espluguins en un acte estàtic al teatre del Casal. Això ha permès recuperar, a més de la cavalcada, el Pessebre Vivent infantil que des de fa 12 anys rep els Reis d’Orient al pòrtic de migdia de l’església vella de Sant Miquel. La novament complexa situació a causa de la sisena onada de la pandèmia de la COVID-19 però, desaconsellava les aglomeracions i aquest cop la Comissió de Reis, l’Ajuntament de l’Espluga, el Consell Parroquial i l’Associació de Pessebre Vivent han acordat organitzar l’acte d’adoració a l’infant Jesús de forma breu, sense escenari ni discurs de benvinguda.

En aquest cas, s’ha optat per una escenografia minimalista però realista, recreant l’estable de Betlem amb mobiliari i elements reals procedents dels fons del Pessebre de l’Espluga. Com a figurants: Oriol Rosell i Júlia Cabre, de Josep i Maria; Martina Rodríguez, d’àngel; Helena Clota, Àurea Rodríguez i Júlia Lozano com a pastoretes.

El nou rector de la parròquia de l’Espluga, Mn. Antonio Rosario, ha rebut a Ses Majestats a peu del Pessebre Vivent, però sense dirigir-se a la població com feien els seus predecessors. Tampoc hi ha hagut l’habitual toc de ‘El noi de la Mare’ i ‘Joia en el món’ per part dels Grallers de l’Espluga, que aquest any no participaven a la cavalcada.

2010, primer Pessebre Vivent per la cavalcada

L’any 2009 va representar-se per primer cop en l’actual etapa el Pessebre Vivent de l’Espluga als baixos de la rectoria. El gener de 2010, la Parròquia de l’Espluga va impulsar també la representació del naixement al pòrtic de migdia, per primer cop, amb l’objectiu que hi fessin l’adoració els Reis d’Orient. Fins llavors, Melcior, Gaspar i Baltasar entraven a l’interior de l’església vella per adorar l’infant Jesús. Des de llavors, cada any -menys el 2021- s’ha mantingut la iniciativa.

El primer cop que es va representar el Pessebre Vivent al pòrtic de l’església vella, l’any 2010 (Foto: Xavier Lozano)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: