Comença l’habilitació de l’Hort de les Quitèries pel proper Pessebre Vivent

L’equip de muntatge del Pessebre Vivent de l’Espluga ha reprès aquest 21 de febrer els treballs d’adequació de noves escenes per les representacions del proper Nadal. Després que el 2019 s’estrenés el nou recorregut interior del carrer dels Penitents, aquest any les actuacions se centraran a la zona de l’antiga Espluga Jussana, a l’entorn dels carrers Ponç Hug de Cervera, Santíssima Trinitat i Abadia. La primera acció serà l’habilitació de l’antic Hort de les Quitèries (C/ Santíssima Trinitat, 9) per a dues noves escenes: un corral i hort de pastors i una casa menestral. L’espai es pot adaptar gràcies a la cessió que en fan els propietaris, seguint l’estel·la d’altres cases i espais del nucli antic. 

Les tasques de muntatge es desenvoluparan, especialment, tots els dilluns. Hi participaran voluntaris de l’entitat i també alumnes de l’Institut Joan Amigó i Callau, en el marc del projecte #Anemperfeina —en conveni amb el Departament d’Educació i l’Ajuntament de l’Espluga, fet que suposa, alhora, un important intercanvi i aprenentatge social i intergeneracional.

Inici dels treballs d’adequació de l’antic Hort de les Quitèries, al carrer de la Santíssima Trinitat. (Foto: Xavier Lozano)
Avís davant l’abocament d’escombraries

L’Associació del Pessebre Vivent demana als veïns del Capuig i del Castell que deixin d’abocar escombraries a l’Hort de les Quitèries, acció que ha augmentat especialment des que va posar-se en marxa el servei Porta a Porta de recollida de residus. La primera acció que ha hagut de fer l’equip de muntatge ha estat recollir desenes de bosses de brossa i altres deixalles abocades al solar, fins ara abandonat, classificar-les i portar-les a reciclar.

Algunes de les bosses d’escombraries abocades des del carrer Ponç Hug de Cervera (Foto: Xavier Lozano)

Per evitar que segueixi aquesta conducta incívica, es col·locaran diferents cartells a l’entorn de l’espai, demanant als veïns que deixin d’abocar-hi els seus residus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: