L’Espluga participa virtualment a l’Assemblea de la Federació de Pessebres Vivents a Brunyola

El Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí ha participat aquest diumenge a l’Assemblea de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, la segona des de la conversió en Federació de l’antiga Associació Coordinadora, fundada el 1991. En aquesta ocasió hi han assistit virtualment el president de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga, Xavier Lozano, i la tresorera de la Federació i secretària de l’Espluga, Núria Giné. Tal com estava definit en la previsió de seus de les assembles, aquest any la població amfitriona era Brunyola (La Selva) encara que no s’han pogut organitzar els habituals actes presencials al municipi, a causa de la situació de pandèmia.

Salutació del representant dels Amics de Brunyola, Josep Gelabert, amfitrions de l’Assemblea.

En aquest cas, la Junta de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya sí que ha presidit l’Assemblea des de Brunyola, acompanyada dels representants dels Amics de Brunyola -organitzadors del Pessebre Vivent- i de l’Ajuntament de Brunyola; la resta de portaveus i representants d’arreu del país hi han assistit de forma virtual. També ha enviat el seu missatge virtual la fins ara directora general de Cultura Popular de la Generalitat, M. Àngels Blasco, que ha celebrat el retorn de la cultura popular un cop iniciada la recuperació i el retrobament després de la fase més greu de la pandèmia. Al final de l’acte, l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, ha intervingut amb un vídeo enregistrat encoratjant els pessebristes a recuperar la seva activitat.

L’assemblea ha servit per aprovar l’acta anterior, fer balanç comptable i repassar la memòria d’activitats de l’últim any, des de l’anterior assemblea celebrada el 8 de març de 2020, just abans del confinament per la COVID-19, marcada per la digitalització de tot el moviment pessebrista català. La presidenta de la Federació, Àngels Serentill, ha destacat la participació dels Pessebres Vivents com el de l’Espluga al canal PessebresViventsTV a Youtube, on s’ha pogut visualitzar el vídeo interpretatiu enregistrat a l’Espluga el 2019. També s’ha recordat l’acció solidària de la Federació amb l’Espluga de Francolí entregant 48 pins i avets -en representació dels 48 pessebres federats- per replantar com a memorial de la Riuada del 22 d’octubre de 2019. Entre d’altres punts de l’ordre del dia, s’ha fet balanç de tota l’acció comunicativa i de difusió dels Pessebres Vivents i s’ha donat la benvinguda al Pessebre Vivent de Celrà que ha estat convidat en aquesta ocasió després de 29 anys de representacions. També s’han definit els projectes de futur i idees que s’han de desenvolupar en els propers anys.

Comiat de Núria Giné com a tresorera

Núria Giné, acompanyada de la Junta de la Federació, del president de l’Espluga, Xavier Lozano i de la nova tresorera, Susi Caba.

La tresorera de la Federació, l’espluguina Núria Giné, ha deixat el càrrec avui a l’Assemblea després de 3 anys dedicació a la Junta de la Federació. Giné ha agraït als membres de l’anterior Junta l’oportunitat de formar part de l’equip de treball de l’anterior Associació Coordinadora des de l’any 2018, en la qual va integrar-se com a vocal en representació del Pessebre Vivent de l’Espluga i també a la nova Junta Directiva, constituïda el 8 de març de 2020, en la qual va a assumir el càrrec de tresorera. La presidenta Àngels Serentill ha donat el seu agraïment a l’espluguina per la seva dedicació. Núria Giné serà rellevada per Susi Caba, representant del Pessebre Vivent de Linyola. Giné és secretària de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga des del 2016 i forma part d’una família implicada als pessebres vivents de l’Espluga des de la Cova de la Font Major, el 1967.

L’Espluga de Francolí, seu de l’Assemblea el 2034

Traspàs del bastó que acredita la seu de la propera assemblea de la Federació.

Al tram final de l’Assemblea s’ha repassat el calendari previst de seus properes de l’Assemblea General de la Federació, distribuïdes fins el 2033 a diferents punts de Catalunya. El president del Pessebre Vivent de l’Espluga, Xavier Lozano, ha sol·licitat que l’Espluga de Francolí pugui ser la seu de l’assemblea l’any 2034. Aquell any farà 70 anys de la primera representació del Pessebre Vivent de l’Espluga a la caseta del Bou, als terrenys del que seria el Casal de l’Espluga. De forma presencial s’ha pogut fer també el traspàs de seu, que l’any vinent serà el municipi de Tona (Osona) amb el suport de Prats de Rei (Anoia). L’any 1997 els dos pessebres celebraven 25 anys i per això es va celebrar l’Assemblea a Prats de Rei amb la col·laboració del Pessebre Vivent de Tona. En aquests moments se celebrarà la 50a edició dels dos pessebres. El març-abril de 2022 l’assemblea se celebrarà a Tona amb col·laboració de Prats de Rei.

Les properes seus seran:

 • L’Assemblea del 2022 serà a Tona compartit amb Prats de Rei.
 • L’Assemblea del 2023 serà a Corró d’Avall.
 • L’Assemblea del 2024 serà a Peramola.
 • L’Assemblea del 2025 serà a Fontcoberta.
 • L’Assemblea del 2026 serà a La Pobla de Montornès.
 • L’Assemblea del 2027 serà a Les Gunyoles d’Avinyonet.
 • L’Assemblea del 2028 serà a Les Torres de Fals.
 • L’Assemblea del 2029 serà a Linyola.
 • L’Assemblea del 2030 serà a Salou.
 • L’Assemblea del 2031 serà a Manresa.
 • L’Assemblea del 2032 serà a Sant Feliu de Llobregat.
 • L’Assemblea del 2033 serà a Peralada.
 • L’Assemblea del 2034 serà a l’Espluga de Francolí.
 • L’Assemblea del 2037 serà a Vilasacra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: